Porselein servies

Porselein valt onder de keramieken serviezen. Het is al eeuwen oud en heeft een kenmerkend witten kleur. Dit servies is vaak wat sneller breekbaar en wordt voor speciale gelegenheden gebruikt. Er zijn verschillende soorten porselein te verkrijgen. Wij leggen je hier uit welke soorten er zijn, hoe porselein gemaakt wordt en wat de voordelen zijn van dit servies.

Waar wordt porselein van gemaakt?

Servies dat gemaakt is van porselein is vaak lichter dan aardewerk. Daarnaast is het ook een stuk dunner. Echter heeft porselein een goede hardheid waardoor het toch enorm stevig is. Dit komt doordat het servies bij een hoge temperatuur van 1300 tot 1500 graden wordt vervaardigd. Dit servies kan haardoor in sommige gevallen voor dagelijks gebruik worden benut.
Er zijn diverse soorten porselein te verkrijgen tegenwoordig. Dit zijn onder andere de Fine Bone China en het Premium Porselein. Wat dit voor soorten zijn, leggen we hier uit.

Premium Porselein

Dit soort porselein wordt vaak gebruikt in het huishouden en de gastronomie. Dit is een stevig, tijdloos en praktische vorm van porselein. Premium Porselein servies is veelal verkrijgbaar in het wit of crème. Daarnaast is dit porselein wat zwaarder dan de Fine Bone China varianten.

Fine Bone China

Dit soort porselein wordt gemaakt van minstens 30% gecalcineerde runderbeenderen. Het wordt daarom gezien als een luxe porseleinsoort en heeft een zeer hoge kwaliteit. Dit porselein is vaak te verkrijgen in wit en is vaak dun. Hierdoor is het porselein lichtdoorlatend. Dit heeft echter geen effect op de stevigheid van het porselein.

De voordelen van porselein servies

Porselein servies heeft ook vele soorten voordelen. Als eerste is dit servies stevig waardoor het enorm praktisch is en makkelijk in gebruik zal zijn. Daarnaast is het licht in gewicht en makkelijk te reinigen. Het porselein servies is tegenwoordig ook krasbestendig. Het servies kan daarnaast gebruikt worden in de magnetron. Let er wel op dat wanneer je het voor gastronomisch gebruik, het misschien niet helemaal het juiste servies is. Porselein laat namelijk niet zo snel warmte door. Daarnaast is het vrijwel alleen in wittinten te verkrijgen waardoor het misschien niet passend is.

Terug naar Soorten servies