Aardewerk servies

Er zijn diverse soorten servies tegenwoordig aan te schaffen. Zo is er servies dat gemaakt is van porselein of aardewerk. Het servies geeft sfeer aan de tafel en kan gebruikt worden voor een grot aantal gelegenheden. Bij de aankoop van het servies zul je daarom altijd kijken naar het materiaal en de kleuren zodat deze passen in je eigen huis. Kijk echter ook eens naar het gebruikte materiaal. Wij leggen je hier uit waar aardewerk servies van afkomstig is en waar het onder valt.

Waar valt aardewerk onder?

Aardewerk is een materiaal dat gebruikt wordt bij allerlei soorten keramiek. Keramiek is daardoor ook de overkappende naam voor servies dat gemaakt is van allerlei soorten gebakken klei. Dit kan niet alleen aardewerk zijn maar ook porselein. Het grote voordeel van klei is dat het in iedere vorm te kneden is wanneer het nat is. Aardewerk wordt al heel lang in Europa gemaakt en vanaf de 18e eeuw is het ook gelukt om porselein te maken.

Wat is aardewerk en porselein?

Aardewerk wordt al sinds zo'n 8000 voor Christus gemaakt. Daarnaast wordt het al duizenden jaren gebruikt voor het maken van servies. Tegenwoordig wordt het aardewerk voorzien van een laag glazuur waardoor het sterker is. Aardewerk is vaak dikker dan ander soorten keramiek maar heeft nog steeds een zachte uitstraling. Aardewerk kan tegenwoordig in de vaatwasser gezet worden waardoor het makkelijk in gebruik is.
Daarnaast wordt porselein ook veel gebruikt voor servies. Dit is een veel dunner soort keramiek en wordt vaker gebruikt voor speciale gelegenheden. Porselein wordt gemaakt door mineralen als veldspaat en kwarts te vermengen met witte klei die kaolien genoemd wordt. Dit servies heeft als kenmerk dat het veelal alleen in wit-tinten te verkrijgen wanneer het net gemaakt is. Natuurlijk kan het wel geverfd worden.

Aardewerk kopen

Wil jij graag aardewerk servies gaan kopen? Dan kies je voor een veelzijdig servies. Dit servies kan namelijk in een groot aantal diverse kleuren gemaakt worden en is makkelijk zuiver te houden. Door de vele kleuren die aangeboden worden, is het ook mogelijk om het servies te combineren. Hierdoor kun jij je servies naar eigen karakter en wensen maken. In de meeste woonwinkels kun je aardewerk servies kopen en ook online zijn er vele leuke serviezen verkrijgbaar.

Terug naar Soorten servies